Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos.3.2 Vesa Kuusisto todistelutarkoituksessa

25.3.2.21


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Puheenjohtaja:   Eiku…
Teosto:             Onko Niinimäellä se? Eli tässä näkyy se, että laskut 6, 3, 5, 14, 16, 19, 17, 12, 13, 8 ja 7 ovat kaikki ennen asetuksenmuutosta. Eli asetus muuttui 14. joulukuuta –92 ja asetuksessa määrättiin… no se tulee, asetuksessa määrättiin raakanauhan maahantuojalle velvollisuus maksaa tätä samaa maksua siitä maahantuodusta nauhasta. Niin sisältävätkö nämä edellä mainitut laskut Kuusiston mielestä tämän kyseisen maksun?
Kuusisto:          En muista. Kaikilta osinhan ei voi sisältää..
Teosto:             No sanoisinko näin, että Teosto on hoitanut näitä kasettimaksuasioita siitä asti kun tämä velvoitettiin tai näin säädettiin ja yhtäkään vapaaehtoista aikaisemmin ennen tätä asetuksenmuutosta tehtyä maksua raakanauhasta ei ole ollut, koska sellaista velvollisuutta ei ole edes ollut. Entä sitten nämä laskut 24 eli 31.12.-92 ja sen lisäksi lasku 28 eli se viimeinen lasku 29.1.-93, jotka siis ovat ajalta tuon asetuksenmuutoksen jälkeen. Niin mistä Etronia osti näihin kasetteihin tarvitun raakanauhan?
Kuusisto:          En kylläkään muista.
Teosto:             Selvä, ei muuta.
Puheenjohtaja: Jos ei muuta,….
Lautamies Pauli Leppä-aho:       Arvoisa puheenjohtaja, esittäisin yhden kysymyksen Kuusistolle. Kuusisto sanoi, totesi, että myitte myös muille kuin NTC:lle nauhoja tai kasetteja.
Kuusisto:          Kyllä
Lautamies Pauli Leppä-aho      Muistatteko yhtään, kuinka suuria määriä? Oliko ne esim. puolet koko teidän tai
Kuusisto:          Etronian osalta on vaikea sanoa, mutta Citylinkin ja NTC:n välinen kauppa oli muistaakseni n. 57% oli NTC:n osuus.
Lautamies Pauli Leppä-aho  
     Puheenjohtaja, olen laskenut, että se oli noin 5,2 miljoonaa. Eli olisko nyt sitten niin, että koko teidän myynti oli sitten n.10 miljoonaa?
Kuusisto:          Mä luulen, että siinä 5,2 miljoonassa on jonkinlainen virhe.
Lautamies Pauli Leppä-aho    No, miten te olitte sitten hinnoitellut nää kasetit näille muille asiakkaille?
Kuusisto:          Ei siinä mitään kovin suurta eroa ollut, mutta hyvin monet meidän asiakkaista osti tommosia lyhyempiä pituuksia, joita…se nyt tietty riippui siitä, että jos oli joku suuri ostaja, esim. Werne tai Multimedia, niin tietenkin heillä oli edullisemmat hinnat kuin jollakin joka osti 200 tai 500.
Lautamies Pauli Leppä-aho     Niin kuin tämmönen kolmen tunnin kasetti, jonka myitte NTC:lle jopa Teosto-maksujen hinnan eli 7,80, niin paljonko näille muille asiakkaille oli sitten?
Kuusisto:          15 markkaa oli yleinen hinta kun myytiin pieniä määriä. Mutta toi hinta jonka te sanoitte, esiintyy siellä kai hyvin satunnaisesti, kerran tai kaksi.
Puheenjohtaja:                   Jos ei muuta, niin pidetään tauko

Nauhalla jatkuu Kuortin kuulemisena

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>