Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

25.3.6 Todistaja Klinkman, syyttäjän/Teoston pyynnöstä

 

25.3.6.5


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Klinkman:           Nimenomaan, Engström. Hän tota möi myös, ne oli siinä 80 kruunua ja 90 kruunun paikalla nää nämä pannukakut eli raakanauhat.
Harju:                 eli se on sitten jotain…
Klinkman:           Silloin myös, mikä mä en ole nähnyt, mutta mä kuulen, että se oli määrätyt firmat jotenkin myös osti nää raakanauhat, jumborullat ja leikkas ite siitä.
Harju:                 Mitäs halvemmat V0:t: maksoivat?
Klinkman:           Mä olen kuullut, että niistä olis myynyt alle 28 senttiä.
Se on hyvn mahdollista mutta mä en ollut yhteydessä sillon tai kontaktis näiden kans sitte sen jälkeen kun mä lopetin siellä.
Harju:                 Miten tarkkoja nää teidän niinku täällä esittämät tiedot on nimenomaan tuohon ajankohtaan -91, 92, -93.? Et oottekste jostain ne tarkistanut vai onks tää muistinvaraista?
Klinkman:           Sillon kun mä olin tota se raportti mikä tuli tehtyä täs, teillä on varmasti kopio siitä mikä tuli, minkä mä tein silloin. Mä en oo näitä raportteja edes ite, mutta silloin mulla oli paperit mukana mistä mä otin ne summat. Koska sillon oli ihan lasku, se oli ihan meidän laskun pohjalta otettu summat.
Harju:                 Mutta te ootte aikasemmin kertonutkin, että nää vaihtelut voivat olla hyvin suuria, se on täällä aikasemmassakin kertomuksessa, että tota, onks tässä tullut rajat vastaan vai vieläkö ne on niinku voineet olla isompiakin?
Klinkman:           Ei, mä sanon, että riippuu jos se on ollut niinku cointaineri-ostoja. Monta kertaa se on niin, että joku esimerkiksi jossain Englannissa joku containeri on roikkunut kauan siellä, ei kukaan ole halunnut ostaa se. Sit se on mahdollista tehdä ihan edullinen. Eli se voi mennä näiden alle, minkä mä olen sanonutkin.
Harju:                 Markkinoilla saattaa olla isojakin eriä, joita saa hyvin edullisesti?
Klinkman:           Kyllä, kyllä.

Harju:                 Ei muuta.
Puheenjohtaja:    Niinimäki?
Niinimäki:           Puheenjohtaja, todista…muistaakseni tällaisen nimen kuin Silver Shadow.
Klinkman:           Joo.
Niinimäki:           Voitteko vielä täsmentää, minkälainen yritys tai tuote oli kysymyksessä ja koska sen vaikutus markkinoilla näkyi?
Klinkman:           Silver Shadow, sehän tuli joskus markkinoilla, ilmeisesti joskus -88 tuli Silver Shadow, joten oli alkuperäinen Silver Shadow-tuote ja se tuli jostain Koreasta tai Taiwanista. Sen jälkeen tuli kloonia joten mm. täällä pohjoismailla valmistetut, koska ne oli ihan huonosti pakattuja kaikki.
Niinimäki:           Muistatteko -92 tai yleensä -90-luvun alkupuolella E-180:n hintakehityksen, että onko jäänyt mieleenne jotain sellaista trendiä tai ajankohtaa, että mitä siinä tapahtu sille kasetille? Markkinahinnalle?
Klinkman:           Sen mä muistan just, että esimerkiks kun puhutaan Silver Shadowsta, niin Veljekset Keskisellä oli, nehän ihan dumppas tää tämä Silver Shadow, se meni erittäin edullisesti. Se oli sataselle, mä en muista kuinka monta, mutta se oli liian monta. Että jollain tavalla siinä oli kyllä fuskattu tän kasetin kans tai veron kans. Että ne pilas kaikki markkinat ne.

Niinimäki:           Muistatteko tota ajankohtaa?
Klinkman:           Se oli sen jälkeen kun mä olin lopettanut siellä, että se olis ollut jotain – tai niinku mä sanoin, ne ensimmäiset Silver Shadowt ne tuli -88, -89. Just sillon kun me valmistettiin meidän tehdas siellä Raippaluodossa ja yhtäkkiä se pudotti hinnat ja sit meni huhut että sitä valmistetaan täällä Suomessa jossain ja nää pilas ihan markkinat niinku kaikille meillekin. Meillä oli semmonen kasetti jota ne oli Finlandia-nimellä silloin, mutta se ei mennyt ollenkaan myyntiin sen jälkeen kun tää Silver Shadow tuli markkinoille. Ja ne ensimmäiset Silver Shadowt ne oli aika semmoset korkealaatuiset mutta vähitellen siinä -91 ja siinä vuoden -90 ympäri niin tuli ulos niin nehän jäi videonauhuriinkin kiinni että nehän pilas päät ja kaikki.
Niinimäki:           Just. No jos joku sitten erehtyi tuomaan tällaista kiinalaista nauhaa, niin pidättekö uskottavana, että jos siitä on valmistettu kasetteja et tulee asiakasreklamaatioita, että kasetit eivät oikein pelaa?
Klinkman:           (ei ymmärtänyt kysymystä)
Niinimäki:           Jos joku toi tällaista kiinalaista magneettinauhaa esim. latasi sitä kasetteihin: pidättekö uskottavana sitä, että tulisi asiakasreklamaatioita, että nauhan laadussa on vikaa?
Klinkman:           Monta kertaa oli niin, että asiakkaat ne ei tienneet, että oliko se videonauhurissa tai kasetissa ongelma. Koska meillä tänä päivänä on Elektroniikkahuolto Vaasassa ja edelleen nää tulee videonauhurin kans meille ja sanovat, että tässä videonauhurissa on jotakin vikaa. Mutta vaikka koko tää vika perustui siitä kasetista, että se on joku erittäin vanha kasetti tai ne on sotkenut kahvia tai jotain vastaavaa siihen ja se aiheuttaa sitten sen – et se on vaikee aina sanoo onks se videonauhuri, jota on likainen vai onkohan se videokasetti joka aiheuttaa tämän.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>