Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos 25.3.7 Todistajaja Haapalehto (Citylink Oy käyttämän Tilitoimiston omistaja)

 

25.3.7.5


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Niinimäki:             Täällä verottaja käytti sellaista ilmaisua, että olisi jättänyt nämä veronsa maksamatta onko teillä todellisia muistikuvia jättikö yhtiö jotain maksamatta vai ei.
Haapalehto:          Ei minulla ole muistissa, ne on siellä kirjanpidosta nähtävissä.

Niinimäki:             Ei muuta
Syyttäjä:              Kun sanoitte ettette muista näitä liikevaihtoveroja paitsi yhden veron jos jäi maksamatta viittaisin esitutkintapöytäkirjan sivulla 54 viimeinen kappale Citylink oy jätti muun muassa kaikki veronsa maksamatta ja lisäksi yhtiö ei maksanut Teosto maksuja. Muistatteko mitä tarkoititte tuolla lausumalla jossa puhuitte veroista.
 Haapalehto:         Kyllä se toi on tuoreempi muistikuva ja ilmeisesti ei veroja ole maksettu mutta tässä kun tää koski mimmoiset velat sinne tuli no se todennäköisesti pitää paikkaansa ettei veroja maksettu mutta millaisia velkoja sinne kertyi niin en mä muista näin monen vuoden takaa.

Puheenjohtaja:      "Aloittaa diskussin jossa käydään läpi, voisiko olla ohi myyntiä ja miten se huomattaisiin: Haapaniemen kertomuksen mukaan sitä ei ollut havaittavissa. ja Puheenjohtaja halusi tietää mitkä merkit siitä kertoisivat ja Haapalehto vastasi: kassa miinuksella, omistaja rahoitus sekä heikko myynti kate. Haapalehdon mukaan kassa ei ollut miinuksella, eikä omistaja rahoitusta ollut. Haapalehdon todistuksen mukaan ohimyyntiä ei oltu tutkittu - sitä ei oltu myös havaittu sekä kun tilinpäätöstä ei oltu tehty niin katteesta ei ollut tietoa".
Puheenjohtaja:      Te ette tällaisia merkkejä nähnyt
Haapalehto:          En, eli ohimyynti ei tullut mieleen

Niinimäki:             Yksi tarkentava kysymys kävittekö asiakkaiden luona tekemässä kirjanpitoa ostoreskontraa ja muuta tämmöistä kirjanpitotyötä.
Haapalehto:          Ei, ei me tota ei meillä ollut semmoisia heillä oli se oma ohjelma ei meillä juurikaan me tehdään meidän omissa tiloissa.
Niikinmäki:           Montako teitä oli
Haapalehto:          Meitä oli 1 tai 2 tuohon aikaan
Harju:                   Oletteko käytännössä törmännyt ohimyyntiin
Haapalehto:          Olen ja ne on tullut ilmi näistä kolmesta asiasta kassa miinuksella, omistaja rahoitusta, sekä kate huono.
Harju:                   Onko teillä mahdollisuus muistaa tätä asiakaskantaa mitä Citylinkillä oli
Haapalehto:          Oli siellä, mutta en mä niitä voi muistaa.
Harju:                   Tuntuuko todennäköiseltä, että tämmöistä tuotetta olisi voinut myydä ilman, että siitä antaa selkeän laskutuksen ja kuittauksen asiakkaille.
Haapalehto:          Nämähän on jälleenmyyjiä, että normaali tapaus on se, että siellä halutaan ostoista tositteet.

Harju:                   Sellaista ei tullut esille, että sieltä olisi tositteita pimitetty
Haapalehto:          No siellä oli puutteita se oli lyhyt aika mitä me tehtiin siellä on –92 puolella saattanut tapahtua kaikenlaista mitä, - ei ole nähty tositteita.
Kemppainen:        Milloin te olette faktisesti ollut tekemisissä viimeksi tämän kirjanpidon kanssa
Haapalehto:          Vesa Kuusisto kävi viimeisen kerran joskus alkuvuonna –93 ja silloin oli se tilanne, että jatkettaisiin tammikuusta –92

Teosto:                Mitä normaali toimeksianto sisältää
Haapalehto:          Kirjanpito, tilinpäätökset, veroilmoitukset ja joillekin myös palkkalaskennan.
Puheenjohtaja.      Onko muuta jos ei niin ….

Seuraava todistaja on Ryti

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>