Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos25.3.9 Todistaja Matti Paananen (NTC:n entinen kirjanpitäjä & Lääninveroviraston ALV tarkastaja)

 

25.3.9.2


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Syyttäjä:           Mitä siitä sovittiin
Paananen:         Minä kävin Kuusistoa auttamassa kerran kuussa, kaikki atk listat järjestykseen, aineisto aika järjestykseen kerran kuussa ja varsinaisen Turussa olleen tilitoimiston piti hoitaa kirjanpito, varsinainen tallennus, veroilmoitukset, ja kirjanpidon teko.
Syyttäjä:           Kenen kanssa sovitte tästä asiasta
Paananen:         Siinä oli edellä mainitut Yrjö Reinikainen, Vesa Kuusisto ja kirjanpitäjä Turussa ja minä, muistaakseni Citylinkin tilintarkastaja
Syyttäjä:         Kenen kanssa sovitte, Kuusiston kanssa, vai osallistuiko sopimiseen myös Reinikaisen
Paananen:       Kuusiston kanssa sovin kaikki käytännön toiminnat, mitä hän ei vielä hallinnut, koska hän ei ollut kirjanpitoasioihin perehtynyt niin sovimme ne käytännön toiminnat ja mä perehdytin hänet niihin työvaiheisiin mitä hänen osalleen siellä piti tulla ja näin toimimme ja tarkoitus oli, että hän jatkossa hoitaa sen itsenäisesti. Mitä tulosteita nyt tarvitaan reskontrasta, varastokirjanpidosta, tulostusajojen, se oli niin kuin ykkösasia siinä ja sitten tiliotteita vastaavat tositteet, miten ne järjestetään niin mä neuvoin häntä. (Kirjanpitäjä Haapalehto lausuu asiasta)

nauha 18,66 minuuttia

Syyttäjä:           Keskustelitteko Reinikaisen kanssa tästä Citylinkin 
Paananen:         Se oli mielestäni tietenkin koska Yrjö Reinikainen oli minun työnantaja ja hänen siunaus tietysti asialle oli, että miten toimitaan, mutta se mitä mä tein Kuusiston kanssa niin se oli ihan lähtöisin Kuusistosta mitä hän sillä hetkellä hallitsi ja mitä hallitsi sitten vuoden, siis talven jälkeen, siis koko ajan hän siinä perehtyi. Mutta sitten oli muistan yhden tilanteen kyllä, että kun ne oli kaikki hoitamatta, että aika viiveellä tehtiin, kuitenkin jälkikäteen useampaakin kuukautta. Eivät ne aina sujuneet ihan aikataulun mukaan.
Syyttäjä:           Mikä teidän käsityksenne Kuusiston asiantuntemuksesta yritystoiminnan suhteen
Paananen:         Minulle oli kerrottu, että hänellä oli aiempi oma yrityskin Uudellamaalla
Syyttäjä:           Mikä teidän oma havainto oli
Paananen:         Kyllä hän hallitsi sen tehtaan puolen asian hyvin
Syyttäjä:           Minkä tehtävän
Paananen:         Kasetti tehtaan, siellä mitä nyt tehtaan puolella työnjohdon, koneet ja laitteet, yhteistoiminnan.
Syyttäjä:           Entä hallinnon puolen
Paananen:         Citylinkin osalta varmaan tämä hallinnon puoli oli aika pientäkin
Syyttäjä:           Tunsiko hän tällaista puolta
Paananen:         En pysty sanomaan ihan tarkkaan hänen asiantuntemusta koska nämä hallinnolliset toimenpiteet, olikohan Kuusisto hallituksessa, en pysty muistamaan hänen tarkkaa titteliään, kyllä, - oliko hän toimitusjohtaja en pysty sanomaan.
Syyttäjä:           Miksi syystä kirjanpito tuli tämän Turkulaisen tilitoimiston hoidettavaksi miksi sitä ei tarjottu teille.
Paananen:         En kysynyt koskaan sitä
Syyttäjä:           Oliko se teille yllätys
Paananen:         No ei me oltiin Hämeenlinnassa ja he ovat Turussa

Syyttäjä:           Kerroitte kuulustelussa toisin, (syyttäjä lukee poliisikuulustelu kertomusta) minulle tuli hieman yllätyksenä tieto siitä, että CityLink Oy:n kirjanpitoa hoitaa joku ulkopuolinen kirjanpitotoimisto oletin, että voin hoitaa kirjanpidon koska olin hoitanut NTC kirjanpitoa ja lisäksi yhtiöt olivat samassa talossa Turussa.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>