Pos.27. Käsittely Helsingin Hovioikeudessa kesäkuu 2003

27.11. Kuullaan Mika Laajavuori

 

27.12.1


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Todistajan Kuuleminen:
Wav1E
Mika Laajavuori

Puheenjohtaja:   Laajavuori, niinkö ja syntymäaikanne on?
Laajavuori:         011163
Puheenjohtaja:   Juu, ja ammattinne?
Laajavuori:         Poliisi
Puheenjohtaja:   Mikä se nyt on se vakanssi? Rikosylikonstaapeli, joo. Ja kotipaikkanne on?
Laajavuori:         Turku.
Puheenjohtaja:   *selvittelee sukulaissuhteet ja ottaa todistajan vakuutuksen* Pörsti, olkaa hyvä.
Pörsti:               Puheenjohtaja taisi jo kysyäkin, mutta kertokaa nyt aluksi koulutuksestanne ja työkokemuksestanne lyhyesti.
Laajavuori:         Koulutukselta poliisi, 19 v ollut virassa, josta neljättä vuotta tutkijana. Tutkintakokemusta lähes jokaiselta rikoksen alalta.
Pörsti:               No, sitten tähän asiaan; onko teillä muistikuvaa, missä yhteydessä olette ollut tekemisissä tämmösen kuin CityLink osakeyhtiön tai Vesa Kuusiston kanssa?
Laajavuori:         Muistikuva, mulla on tossa muistiinpanoja mukana, et asiassa joka on ollut: -94 on tekijäoikeuden, säveltäjien tekijänoikeuden toimisto Teosto on tehnyt tutkintapyynnön poliisille.
?                      Mikä on..
Laajavuori:         Takavarikoinu omaisuuden selvittääkseen, onko sitä hukattu, myyty, hävitettty. Elikkä hallinnan loukkaus on silloin rikosnimike. Muutoin en ole asiassa mitenkään ollut CityLinkin kanssa.
Pörsti:               Juu, no mitä tässä tutkinnassa selvisi sitten? Eli koskiko se tällaista Turun kihlakunnan voudin huhtikuussa -92 CityLinkin tiloissa tekemää takavarikkoa?
Laajavuori:         Tämmöstä asiaa se koski, joo. Me saatiin tutkintapyyntö ja siinä oli ilmoitettu, että epäiltiin, et tämmöstä omaisuuden häviämistä -92. Tutkintapyyntö tuli -94, elikkä kaksi vuotta tuon takavarikon jälkeen ja kuultiin eri osapuolia.
Pörsti:               Anteeks, kysyn, että oliko siinä tutkintapyynnössä mukana tää hovioikeuden päätös, millä se asia oli todettu, että poliisi oli..
Laajavuori:         Oli kyllä, joo.
Pörsti:               Muistatteko, milloin se hovioikeuden päätös oli annettu?
Laajavuori:        En, mut mulla on mukana tässä kyllä, et: -94.
Pörsti:               Eli se tutkintapyyntö on tehty tämän jälkeen. Käykö siitä päätöksestä ilmi, että onko ulosottovirasto pyrkinyt realisoimaan sitä omaisuutta? Siitä oikeuden päätöksestä? Onks siellä leimoja tai muuta?
Laajavuori:         Käy ilmi, et on ilmeisesti, on ”tuntemattomuuseste” leimana täällä takana. Että ei ole tavoitettu.
Pörsti:               Onks siinä päivämäärää?
Laajavuori:         29.3.-94
Pörsti:               Koska tää tutkintapyyntö oli tehty?
Laajavuori:       Ilmoitus on kirjattu 21.6.-94. Tutkintapyyntö on tullut poliisille 21.6.-94.

Pörsti:               Joo. Mitäs tässä tutkinnassa sitten selvisi?
Laajavuori:         Ilmeni, että tää tila, missä nää tavarat oli, niin siin oli vuokraisäntä suorittanut takavarikon myöskin ja siinä takavarikkoluettelossa ei ollut sitä omaisuutta enää, mikä oli ulosottomiehen takavarikossa. Sit kuultiin yhtä autonkuljettajaa, joka oli tähän isännöitsijään sitten takavarikon jälkeen sit siirtämässä tavaroita ja hän kertoi, että siellä oli sellasta isoa kappaletavaraa siirretty sieltä. Tää tavara ei sitten ilmeisesti, tai ei ollut enää siellä tiloissa.
Pörsti:               Muistattekste tän kuljettajan nimeä?
Laajavuori:         Vesa Kuusisto, muistaakseni.
Pörsti:               Autonkuljettaja?
Laajavuori:        Jari Kuusela, semmosta henkilöä olen kuullut asiassa.
Pörsti:               Eli Kuuselaa kuultiin, ketä muuta tän asian tiimoilta kuultiin?
Laajavuori:        Vesa Kuusistoa ja Martti Pajua. Muistamani mukaan ei muita, eikä löydy papereita.
Pörsti:               No, poliisi on sitten tehnyt tässä asiassa päätöksen tutkinnan lopettamisesta, mikä on nyt sitten numero 101 tässä aineistossa, se numerointi nyt allekirjoittaneelta tässä johonkin loppuu, mutta onko se nyt sitten tässä lisälausumassa, joku viikko sitten annetussa...Eli miksi tää tutkinta lopetettiin?

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>