Pos.27. Hovioikeuteen Käsittely todistajien kuuleminen

27.5. Kuullaan todistaja Hannu Kuortti

 

27.5.11


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Harju:               Niin, jos se on on muissa tuotoissa,
Kuortti:             Mielestäni sen ei pitäisi vaikuttaa myyntikatteeseen, tän vuokratuoton.
Reinikainen:     Niin herra puheenjohtaja. Otin tän taseen näkyviin, tämä on myynnissä, tässä on myyntilasku, tää on myyntilaskulla laskutettu, ei tämä ole mikään muu tuotto, tässä on lasku mukana.
Puheenjohtaja:   Joo, joo. Te sanotte siitä, mutta todistajaa tässä nyt kuullaan sitten kuitenkin.

Harju:               Joo. oliks tää muuten tämä verotuksellinen ratkaisu, jossa te ootte niin kuin sivuuttanut Citylinkin tavallaan yhtiönä eli samaistussäännöksen soveltamista tää kai tavallaan on ollut, vai kuinka?
Kuortti:             No, veronkiertonormillahan se menee, verotuksessa on mennyt.
Harju:               Eli onks tää sama asia kuin se samaistussäännös, joka, en muista kyllä milloin se on tullut, mutta se on kai tullut tän jälkeen.
Kuortti:             Ei, ei siis verotuksessa ei ole varsinaisesti samastus… siellä veronkiertopykälä on. Se pykälän numerointi vaan on muuttunut verotuslaista verotusmenettelylakiin, mutta asiasisällöllisesti se ei ole muuttunut mutta ehkä siitä voidaan nyt käyttää kansanomaista nimitystä samaistaminen…
Harju:               Joo, olen törmännyt siihen, että valitettavasti käytetään tätä samaistamista…
Kuortti:             Joo, sitten on niin kun toisen asia tämmönen kuin, että käytetään enemmän henkilön kohdalla  puhutaan samastamista. Mutta se on toki mahdollista ilmaista kai myös noin.

Harju:               Te sanoitte, että lainoille ei annettu vakuuksia. Että se oli epäilyksiä herättävä asia. Niin millä lailla tarkoitatte nyt tässä tilanteessa?
Kuortti:             No, esim. se –91 marraskuussa.
Harju:               Kumpaan suuntaan?
Kuortti:             Kun Reinikainen luotti Citylinkkiin.
Harju:               No, miten näette, että tarvitsiko Reinikainen jotain vakuutta siihen jos hän tiesi, että siellä on kuitenkin käytettävissä sitten nää vastakkaiset saatavat tämmöseen vähän niin kuin vakuudenomaiseenkin tarkoitukseen?
Kuortti:             Niin ne oli varmaan lähinnä yhtiöllä ne saatavat, ne ei varmaankaan ollut Reinikaisella henkilökohtaisesti, että…
Harju:               Se pitää paikkansa. Mutta kuitenkin. Niin siis mä en tiedä minkälainen se sopimusneuvottelu on, on voitu vedota näihinkin asioihin, se on tietysti mahdollista.
Harju:               Joo, tuota ei mulla ole muuta

Muilla ei ole kysyttävää, todistajan palkkio selvitetään.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>