Pos.27. Käsittely Helsingin Hovioikeudessa kesäkuu 2003

27.7. Kuullaan Todistaja (ALV tarkastaja) Matti Paananen

 

27.7.4


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Syyttäjä:           Olittekste sitten sanonut siitä Reinikaiselle?
Paananen:         No, tietysti.
Syyttäjä:           Mikä oli syy, käsitykseen mukaan, että hän oli huolissaan kirjanpidosta? Te olette täällä sanonut, että Reinikaisen huoli CityLink Oy:n kirjanpidosta johtui siitä, että Reinikainen oli lainannut rahaa CityLink Oy:lle, mistä syystä Reinikainen halusi CityLink Oy:n kirjanpidon kuntoon tarkistaakseen lainatilanteen. No, oliko, eikö näitä lainoja ollut sitten muualle merkitty? Miten se liittyy tähän kirjanpidon hoitoon? Eikö Reinikaisella ollut omia merkintöjä, että paljonko lainoja oli?
Paananen:         Minä tiesin ne kirjanpidot, joita minä hoidin. Jos minä NTC:n kirjanpitoa hoidin, niin sieltä ilmeni kaikki kyllä. Ne tositteet, mitkä minä olin saanut haltuuni ja kirjannut ne sinne. Kirjanpidosta ne raportit pitäisi löytyä. –NTC:N, jota minä hoidin.

Syyttäjä:           No, onko Kuusisto CityLinkin puolesta pyytänyt teiltä tavallaan NTC:n edustajana maksuja raha-asioihin, kun hän on tarvinnut tavarantoimituksiin?
Paananen:         Se oli molemminpuolista maksuliikennettä. Eli CityLink ja NTC osti ja myi toisiltaan, niin kyllä siinä varmaan aina on..
Syyttäjä:           Kääntyikö Kuusisto suoraan teidän puoleenne, että jos hänelle tuli, tuota niin, tarvetta?
Paananen:         Kyllä muistaakseni näin kävi.
Syyttäjä:           Kuinka usein tällaista tapahtui?
Paananen:         En kyllä...
Syyttäjä:           Pystyittekö itsenäisesti suorittamaan näitä maksuja?
Paananen:         Kysyin tietysti aina.
Syyttäjä:           Oliko teillä jokin käytäntö? Te käräjäoikeudessa kerroitte, että jos oli pienimmistä maksuista kysymys, niin hoidettiin ihan teidän ja Kuusiston välillä, mutta sitten isommista käännyitte Reinikaisen puoleen.
Paananen:         Rahaliikenne tietysti oli… minähän vain avustin.
Syyttäjä:           Sit tällainen: tämä firma Yrjö Reinikainen Ky. Tai jos ensin näytän teille laskuja, jotka on liitteet 4-7. Tässä on laskut tästä CityLinkin kirjanpidon hoitamisesta.  (näyttää laskuja salissa)
Puheenjohtaja:   Sanokaa nyt nimet, mistä yhtiöistä on kyse?
Paananen:         Takaraja Kuusisto Ky. Eli tämä kirjanpitopalvelu aloitettiin tämän yhtiön nimissä, sitten siirtyi tälle Toimisto- ja tilipalvelu Yrjö Reinikainen Ky:lle. Toiminta, minun toimintani siirtyi tälle. Eli olin täällä palveluksessa tietysti ensin. En muistanut tätä vaihetta lainkaan. Yhtiö häipyi siitä.
Puheenjohtaja:   Takaraja-yhtiö, niinkö?
Paananen:         Joo, eli Takaraja V. Kuusisto Ky:n sen hetkinen toiminta kun minä olin siellä oli tätä toimisto- ja kirjanpitopalvelun myyntiä ja se palvelu siirtyi tälle toiselle ky:lle. Takaraja V. Kuusisto Ky siirtyi, en muista enää mihin ja mitä toimintaa tekemään vai lopetettiinko se.
(?)                    Vai olisiko kyse nimenmuutoksesta?
Paananen:         Ei, ne oli eri yhtiöitä minun mielestäni.
Syyttäjä:           Kenen firma tämä Takaraja V. Kuusisto Ky oli? Jonka palveluksessa teitte tätä kirjanpitotehtävää?
Paananen:         Muistaakseni Yrjö Reinikainen oli vastuunalaisena ensiksi ja myöhemmin uusi Vesa Kuusisto oli uusi vastuunalainen. Sen jälkeistä historiaa en kyllä tiedä, minun aikanani muistaakseni tämä vaihto tapahtui eli uusi yhtiö.
Syyttäjä:           Mitäs se Vesa Kuusisto teki siinä yhtiössä?
Paananen:       Vastuunalainen yhtiömies.

Syyttäjä:           Mitä hän käytännössä teki?
Syyttäjä:           Mitäs Reinikainen silloin teki, siihen aikaan siinä yhtiössä?
Paananen:         Toimistopalvelujahan laskutettiin eli yhtiön palveluksessa minä hoidin niitä työsuorituksia ja sain palkan sieltä. Mitään muuta en tiedä.
Syyttäjä:           Saitteko te ohjeet Reinikaiselta?
Paananen:         Kyllä ne kaikki toimeksiannot työnantajan taholta tuli.
Itse en tehnyt mitään sopimuksia enkä muitakaan.
Syyttäjä:           Sivulla 51, olette sanonut tästä Kuusiston roolista, että käsityksenne mukaan Kuusisto on vain omistaja.
Paananen:         Näistä asioista en kyllä keskustellut kovin paljon, tein vaan toimistotyötä.

Syyttäjä:           Joo. Tässä oli kyse ajankohdasta 91-93. Mites sen jälkeen? Oletteko vielä ollut Reinikaisen palveluksessa?
Paananen:         En muista, ehkä joku verotarkastukseen liittyvä selvityksen teko jossain vaiheessa.

Syyttäjä:           Selvä. Ei muuta kysyttävää.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>