Pos.4.2. Todistaja Heikki Metsäpuro

29.4.2.1


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Puheenjohtaja:   Kuullaan todistajana Heikki Olavi Metsäpuroa. Asianvalvoja Ristola Sisä-Suomen verovirasto, olkaa hyvä.
Erja Ristola:      Te tiedätte, että te olette täällä hovioikeudessa kuultavana siitä samasta asiasta, jossa teitä on aiemmin kuultu Hämeenlinnan käräjäoikeudessa, jossa vastaajana oli Yrjö Reinikainen. Kerrotteko ensin millä alalla toimitte vuosina 1991-1994?
Metsäpuro:        Siinä oli erinäistä kauppaa, siinä oli autokauppaa, sitten oli myös näitä kasettikauppoja, tekstiilikauppaa ja vähän kaikennäköistä.
Erja Ristola:      Tämän Yrjö Reinikaisen verotarkastushavaintojen mukaan olette tehnyt Yrjö Reinikaisen pankkitilille suorituksia vuonna - puheenjohtaja keskeyttää
Puheenjohtaja: Voitteko esittäkää nyt kysymyksenä elikä selvittää, että mitä sieltä tulee esille. Esittäkää nyt kysymyksiä!
Erja Ristola:      Minkä suuruisia suorituksia olette tehnyt Yrjö Reinikaisen pankkitilille vuosina 1991-1994 yhteensä?
Metsäpuro:       Mä vastaan sillä lailla, että erisuuruisia. En mä semmoista voi muistaa. Ne rahat mitkä mä olen hänelle laittanut, ne on olleet ennakkomaksuja niistä kaseteista mitä mä olen ostanut ja niistä on lasku tullut perässä. Mitä mä olen viimeksi myös sanonut, että en mä voi 15 vuotta vanhoja asioita, en mä voi muistaa näitä yksityiskohtia millään. Mä olen muitakin kauppoja tehnyt kuin näitä kasettikauppoja, mm. autokauppaa ja kaikkea muuta, että tämä on ainoastaan vain osa mun toimintaa ollut silloin.
Erja Ristola:      Pitääkö tämmöinen markkamäärä kuin 466.650 teidän mielikuvanne mukaan paikkansa?
Metsäpuro:        Sanotaan tälleen, tuntuu ensinnäkin. Nämähän on markkoja nämä kyseessä olevat summat, että siellä viimeksi mulle näytettiin näitä erinäisiä suorituksia  ja kun mä yksitellen vähän katselin, että en mä voi muistaa miten tällainen summa on. Mutta ilmeisesti teillä on jotain tietoa näistä summista.
Erja Ristola:      Näytän teille tätä kertomusta, kun mä löydän sen kohdan.
Metsäpuro:        Niin kuin mä sanoin jo äsken niin nämä suoritukset, mitä mä olen maksanut, niin mä olen maksanut ne ennakkomaksuna, joista on tullut lasku perässä. Se on niin kuin pääperiaatteessa mennyt näin se asia.
Puheenjohtaja:   Maksanut ennen kuin olette saanut tavaran?
Metsäpuro:        Kyllä, kyllä tavallaan, mulla on ollut tavallaan pikkuisen semmoinen etu siinä myös siinä hinnassa, koska se on kilpailutavaraa ja se on ollut sanotaan niin kuin luottamuksella. Jos Reinikainen on tarvinnut rahaa, jos mulla on ollut, niin olen jonkun määrätyn summan laittanut ennakkoon ja sitten saanut sen tavaran ja saanut siitä laskun perässä.
Erja Ristola:      Millä tavaroilla te olette käynyt kauppaa?
Metsäpuro:        Anteeksi?
Erja Ristola:      Millä tavaroilla te olette käynyt kauppaa?
Metsäpuro:        Siis Reinikaisen kanssa?
Erja Ristola:      Reinikaisen kanssa.
Metsäpuro:        No, kasettikauppaa.
Erja Ristola:      Oletteko käynyt kauppaa NTC:n kanssa vai Reinikaisen kanssa?
Metsäpuro:        No sanotaan sillä lailla, että mä olen tietysti firmojen kanssa tehnyt sitä kauppaa. Se on ollut NTC varmaan ja (Ristola keskeyttää)
Erja Ristola:      Kenen kanssa olette asioinut silloin kun olette tehnyt kauppaa NTC:n kanssa?
Metsäpuro:        Silloin kun olen NTC:n kanssa tehnyt kauppaa niin Reinikaisen kanssa.
Erja Ristola:      Reinikaisen kanssa, joo.
Metsäpuro:        Sittenhän siellä oli jälkeenpäin se Citylink, sehän oli sen Kuusiston kanssa tein kauppaa, mutta se oli silloin viimeksi.
Erja Ristola:      Oletteko muuten käynyt kauppaa tällaisen Balstar Oy:n kanssa?
Metsäpuro:       Olen Balstarin kanssa tehnyt kauppaa, joo.
Erja Ristola:      Minä vuonna, muistatteko?
Metsäpuro:       No se oli 90-luvulla joskus alkupuolella, en mä ihan tarkkaan muista.
Erja Ristola:      Oliko se Balstar teidän muistikuvanne mukaan vielä vuonna 1994.
Metsäpuro:       En mä osaa sanoa. Se oli Orivedellä joku Honkoniemi tai Honkaniemi tai joku, jonka kanssa tein kauppaa.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>