Pos.4.3. Todistaja Aarre Hannu Juhani Kuortti

29.4.3.10


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

Puheenjohtaja:   No niin, kysymykset on tehty.
Reinikainen:         Minä katson vielä tuossa, oliko mulla vielä jotain muuta. Hetkinen, mutta oli vielä jotain , mutta on tässä tuota paperia niin paljon.
Ristola:                Puheenjohtaja, saanko kysyä tähän väliin erään tarkentavan kysymyksen sillä aikaa kun hän etsii papereita?
Puheenjohtaja:      No niin, Reinikainen saa vielä kysyä, sitten palaamme.
Reinikainen:       Mielenkiintoinen on tämmöinen, että oletteko kertonut Hämeenlinnan käräjäoikeudessa tarkastaneenne Metsäpuron tilit. Oliko siellä jotain havaintoja, että hän olisi tehnyt pimeätä kauppaa, niin että hänen tulojaan olisi ollut pimeitä, niin että hän ei olisi niitä selvittänyt?
Kuortti:                En nyt salassapitovelvollisuuden johdosta voi vastata tuohon kysymykseen.

Puheenjohtaja:     No niin, näin kuulimme.
Reinikainen:         Vielä sellainen, kun kuitenkin väitetään, että Metsäpuro on ollut tässä määräävässä asemassa, näiden tuotteiden ostajana, niin olisihan tässä ollut ilmeisen selvää, että olisi pitänyt tutkia, eihän tällainen totuus voi lähteä jostakin virtuaalimaailmasta. Haluaisin kuulla, että onko Metsäpurolta löytynyt jonkunlaista sellaista selvittämätöntä ostoa tai myyntiä, joka olisi liittynyt näihin videokasetteihin. (Ps. tällaista ei näytetty olleen)
Puheenjohtaja:   Todistaja ei voi kertoa toisia verovelvollisia koskevia asioita ilman suostumusta ainakaan, ja miten se nyt liittyy tähän.

Kuortti:                 Se on vähän hiukan eri asia kun kerrotaan, että asioita selvitetään kuin se että kerrotaan mikä se lopputulos, verotuksellinen lopputulos tai seuraus on.
Reinikainen:         Vielä eräs kysymys tähän samaan. Teosto ja te ajoitte yhdessä minua vastaan tätä prosessia. Teosto tekee kenttätutkimusta useiden miehien avulla tutkien jokaisen liikkeen, missä videokasetteja myytiin. Yhtään sellaista liikettä tai sellaista selvityspyyntöä, johonka olisi liittynyt kasetteja, joita olisi jokin liike ostanut ilman laskua, ei ole esitetty?
Puheenjohtaja:      Olikos tässä kysymystä todistajalle?
Reinikainen:         Minua kiinnostaa se, että onko jokin liike tullut eteen, jokin yritys joka olisi kertonut, josta olisi tullut Teoston raportti, että he ovat saaneet kasetteja ilman laskua.
Kuortti:                 No, minä en nyt Teoston puolesta voi ottaa asiaan kantaa. Ei en minä ole tässä toiminut Teoston kanssa.
Puheenjohtaja:      Niin, tämä menee jo ohi tämän aiheen. Kysymykset on tehty paitsi Ristolalla oli vielä, olkaa hyvä.
Ristola:                Tässä tuli esille, että Rolete Oy ei ollut teille kovinkaan tuttu nimi, eli se oli tämä Heinon yritys ja NTC:n verotarkastuksessa ei sitten tullut esille semmoisia tositteita, joissa olisi näkynyt tämä Rolete Oy:n nimi?
Kuortti:                 En ainakaan muista, sehän on mahdollista, mitä siellä on ollut. Siellä on aika paljon ollut ostajia, että en nyt tämän mennyt ajan huomioiden pysty sitä sanomaan. Mutta sanotaan, että en mie muista sitä.
Ristola:                Siellä esiintyi vain tämä Heinon oma nimi, Markku Heinon?
Harju:                   Ei saisi tehdä johtopäätelmiä. Kuunnelkaa mitä todistaja vastasi, hän ei muista. Hän ei väitä, että semmoinen ei olisi siellä ollut, niin kuin hän sanoi. Te vääristelette nyt noita asioita.

Puheenjohtaja:      No niin, tyydyttekö Ristola tähän?
Ristola:                Ei muuta kysyttävää.

Puheenjohtaja:      Kysymykset on tehty. Nauhuri sammutetaan.

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>