Pos.4.3. Todistaja Aarre Hannu Juhani Kuortti

29.4.3.9


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

Reinikainen:         Väitätte, että Yrjö Reinikainen ei liittynyt näihin?
Kuortti:                Totta kai liittyi, mutta se vain irrotettiin siitä syystä, että siihen liittyi myös muita asioita, joiden osalta nyt sitten, koska täällähän on osakkaina myös Roihaa ja Arpiaista, joiden osalta ei sitten kaikilta osin näy, ole tarpeen käsitellä siinä kertomuksessa teidän henkilökohtaisia asioita.
Reinikainen:         Onko heitä jossain suhteessa kuultu tässä asiassa? Ovatko he olleet syytettyinä?
Kuortti:                Minä en tiedä, ovatko he olleet syytettyinä, mutta erityisesti, että heiltä olisi joku selvitys pyydetty, niin ei ole.
Reinikainen:         Aivan siis, eikös tuo vastaus ole vähän nolo?
Kuortti:                No, minä en ole syyttäjä, että en...
Reinikainen:         Minun henkilökohtaisiin varoihini liittyy tietenkin myös vuoden 1990 tilinkäyttö. Oletteko verrannut siis tätä aikaisempaa henkilötilini käyttöä, niin että olisi syntynyt jonkinlainen suhde näihin vuosiin 1991, 1992 ja 1993? Onko siis aikaisemmat vuodet poikenneet jollain tavalla näistä vuosista 1991, 1992 ja 1993? Teillä ei ollut tiedossa, että kun vuonna 1983 myin keskisuuren suomalaisen muovitehtaan huomattavaan hintaan, sain huomattavan henkilökohtaisen varallisuuden. Täällä Turussa minulla oli Nauticat 52 vene samoihin aikoihin, jonka myin pois miljoonahintaan. Siis kysymys oli kuitenkin miljoonan markan veneestä, yli miljoonan markan. Etteikö ne olisi olleet henkilökohtaisessa varallisuudessani merkittäviä varoja, joita olisin voinut myöhemmin käyttää liiketoimiin ja henkilökohtaisiin toimiin.
Puheenjohtaja:     Tämä menee jo tähän tarkastuskertomuksen kommentointiin, että mitä te tästä nyt kysytte?
Reinikainen:         Minua kiinnostaa se, että onko minun aikaisempaa henkilökohtaista varallisuuttani selvitetty.
Kuortti:                No sitä ei näiden pankkitilitiedustelujen kautta ole selvitetty,
kun se on tehty tähän aikaan, mihin tämä tarkastus kohdistuu ja sitten tässähän tulee jo rajoitukset vastaan, että pankeista ei juurikaan viittä-kuutta vuotta vanhempia asioita enää saa.
Harju:                  Suoritettiinko verotuksellinen tarkastus myös 80-luvun jostain lähtien?
                           Mikä hänen varallisuutensa oli, yritettiinkö sille puolelle mennä?
Kuortti:                Mitä te tarkoitatte nyt tällä verotuksellisella?
Harju:                  Siis mitä verotiedot näyttivät?
Kuortti:                Ne on katsottu tietysti siihen asti kun ne on ollut saatavissa, mutta tässä puhuttiin jostain vuodesta 1983, niin silloin ei, ei edes 90-luvun alkupuolelta ollut niin vanhoja.

Reinikainen:       Sitten vielä eräs kysymys. Te olette antaneet NTC:lle selvityksen NTC:n tuotteiden ostosta, jotka olette laskeneet tarkkaan kappaleittain ja sitten myös näiden tuotteiden myynneistä. Siitä on Matti Paananen, joka toimii lääninveroviraston arvonlisäverotarkastajana, tehnyt sitten laskelmat ja näiden laskelmien perusteella jotka myynnin ja ostojen puolesta pitävät paikkansa, te myöhemmin vuonna 1996 lähetätte kirjeen ja mitä siihen kirjeeseen laitoitte? Miten tämän kyseisen verotarkastuksen, joka oli ensin ennen tätä josta nyt keskustellaan mutta samaa ajankohtaa koskien
Kuortti:                Ei, siitä näkee, että siinä oli allekirjoittajana Matti Huovinen enkä minä, ja kyseessähän ei ole verotarkastus vaan verotarkastuksen yhteydessä pyydetty selvitys.
Reinikainen:       Mistä?

Kuortti:                No, se nyt varmaan ilmenee siitä, sen on Huovinen tehnyt.
Reinikainen:       Niin, te olette tämän tehnyt yhdessä, te olitte yhdessä paikalla, eikö niin, Kuortti ja Huovinen.
Kuortti:                Kyllä, mutta allekirjoitus näyttää olevan Huovisen.
Puheenjohtaja:   Huovinen on kysymyksen lähettänyt, mutta te yhdessä teitte?
Kuortti:               Noo, oli miten tahansa, se liittyy, että asioita on selvitetty ja siihen on saatu vastaus. Se ei ole sinänsä mikään verotarkastuskertomus. (klikkaa kyseinen tarkastus esille)
Reinikainen:       Oliko näissä ostoissa ja myynneissä jotain eroa, joka olisi johtanut verotukseen NTC:n osalta?
Kuortti:                Siis noilta osilta ei varmaan ole ollut.

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>