Pos.29.4.5. Todistaja Verotarkastaja Matti Huovinen

29.4.5.5


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

Ristola:             Tästä hävikistä vielä, niin minkä suuruinen hävikki oli tässä teidän alkuperäisessä laskelmassa, joka oli verotarkastuskertomuksen liitteenä? Mikä siinä oli hävikki?
Huovinen:          Siinä oli niin kuin pyöristetty se 87.000 kasettia 80.000:een.
Ristola:             Tuommoinen 7000 oli sitten hävikkiä?
Huovinen:          Siinä oli tämmöiselle hävikille ja tämmöiselle eri huomautukselle, mitä nyt yleensä tulee tämmöiseen laskelmaan niin varattu vähän tämmöistä.
Ristola:             Ja jos tämä sama hävikki 7000 vähennettäisiin tästä uudesta laskelmasta 80.000, niin päädyttäisiin sitten 73.000 kasettiin?
Huovinen:          Niin just, jos tämän 7000 vähentää niin 73.000.
Ristola:            Joo, eli enemmän kuin se 50.000, jonka Helsingin hovioikeus arvioi?
Huovinen:        Ehkä se on 50.000. Tämmöisen minä olen kuullut.

Puheenjohtaja:   No niin, Harju.
Harju:                Kysyisin vielä, että oletteko te ennen tätä tehnyt mitään vastaavaa tutkintaa kasettifirmoihin tai sen jälkeen koskaan?
Huovinen:          Kasettifirmoja ei ole ollut, mutta se oli ihan pakkausalan firma, josta minä olen aikaisemmin tehnyt kyllä vastaavanlaisen laskelman.
Puheenjohtaja:   Oliko työ nyt tavallaan erilaista?
Huovinen:          Se oli sillä lailla, että se oli sillä kannettavalla vehkeellä. Tuotiin se laite niin kuin asiakkaan tiloihin ja siellä tehtiin. Se oli sillä niin kuin ensimmäinen,
mutta oli meillä muitakin tietokoneita, vastaavia on käytetty sitten siellä toimistossa.
Puheenjohtaja:   Kysymykset on tehty vai?
Ristola:             Yksi kysymys vielä, eli selvitättekö...

Puheenjohtaja:   Ristola.
Ristola:             Joo, eli selvitättekö vielä tämän takavarikkoasian ja miten nämä teidän verotarkastuksessa tekemänne laskelmat on nyt sitten muuttuneet sen takavarikkoasian osalta tässä Riistaman, tai tässä laskelmassa, jonka olette tehnyt Riistaman ja Kämäräisen laskelmien pohjalta.
Huovinen:          Minä sanoin aikaisemmin jo siitä mitä on se Vesa Kuusiston lausunto siellä kertomuksessa, mutta se näyttää olevan tässä sitten. Tämä on kirjoittanut tämä Vesa Kuusisto siitä elikkä tämä on allekirjoittanut tämmöisen lausunnon Vesa Kuusisto Orivedellä 12.3.1995 ja hän lausuu sitten siitä loppuvarastosta: ”Kun loppukesästä elokuussa 1992 vuokraisäntä sulki toimitilamme, olimme jo ehtineet viedä osan raaka-ainevarastoa ja laitteita uusiin tiloihin, osa oli ulosmitattu, ja saimme myöhemmin.” Tämmöinen lausunto on Vesa Kuusistolta ja minä niin kuin luen tätä sillä lailla että kun hän kirjoittaa, että ”osa oli ulosmitattu ja saimme myöhemmin”, että se mitä oli ulosmitattu niin he sai sen kyllä takaisin sitten. Näin minä tätä lausuntoa luen tässä.
Reinikainen:    Puheenjohtaja, Totean että Kuusistoa on kuultu tässä asiassa. Hän on kertonut, että hän sai myöhemmin henkilökohtaiset tavaransa sieltä tiloista, mutta mitä näihin puolivalmisteisiin tulee, niin tässä on Kuusistoa kuultu ja rikospoliisi on tehnyt tutkimusta näistä ulosmitatuista. Eikö se nyt ole tältä osin selvinnyt. Minä olisin kysynyt sitä myöskin Huoviselta, että onko Kuusisto jossain vaiheessa myöntänyt, että hänen yhtiössään on tapahtunut ohimyyntiä?
Huovinen:        Jaha, me ei olla kyllä häneltä kysytty, että oletteko myynyt.
Reinikainen:    Muistatteko olleenne puhelinyhteydessä häneen jossain vaiheessa?
Huovinen:        Kerroin äsken aikaisemmin, että kyselin häneltä tätä kasettien hinnanmuodostusta näiden raaka-aineiden hinnoista ja paljonko siihen kuluu tätä nauhaa ja tällä lailla, että olen ollut häneen kerran puhelinyhteydessä.
Reinikainen:      Milloin se tapahtui?
Huovinen:          Se tapahtui alustavan kertomuksen kirjoittamisen jälkeen.
Mikä se vuosi oli, niin en minä sitä kyllä nyt muista tässä.
Reinikainen:      Mitä te pyysitte häneltä nimenomaisesti silloin? Muistatteko tämän, mitä suostuttelitte häntä lausumaan?
Huovinen:          Suostuttelin, kyselin häneltä tämän kasetin sitä hinnan muodostusta. Kysyin tosiaan, että mitä maksoi, paljonko siihen menee tätä nauhaa. Ilmeisesti tarkoitatte sitten sitä kun minä kysyin tältä Vesa Kuusistolta, että oletteko tämän Yrjö Reinikaisen bulvaani, niin hän vastasi siihen kyllä ihan selvästi, - että ei ole - ja olemme sen myöskin varmaan kirjoittaneet sen hänen vastauksensa, että hän vastasi minulle siinä puhelimessa, että ei ole Yrjö Reinikaisen bulvaani.

Reinikainen:    Olitteko tämän verotarkastuskertomuksen, alustavan kertomuksen edeltävänä aikana yhteydessä Vesa Kuusistoon?
Huovinen:        Se oli mahdotonta olla. Häntä ei tavoittanut mistään, ei poliisi löytänyt, ei puhelimesta. Tämäkin oli sattuma, että minä hänet sitten tavoitin. Itse asiassa silloinkin yritin, metsästin tätä Balstarin tätä, mikä siellä nyt sitten oli jonkinnäköinen johtaja silloin, Honkaniemikö se nyt mahtoi olla, että häntä varsinaisesti kyllä, olisin häneltä kysellyt tätä kasetin hinnanmuodostusta.  Mutta siellä kun ei häntä ollut paikalla, niin kyselin sitten, no onkos Vesa Kuusisto siellä ja hänet sain kyllä puhelimeen.
Reinikainen:      Suostuttelitteko niin, ettei tästä sinulle mitään tapahdu, että Reinikaista me haluamme saada tästä tilille. Että jos suostut olemaan bulvaani, niin ei sinulle mitään tästä seuraa?
Puheenjohtaja:   Siis mennään näihin kasettilaskelmiin. (Ps puheenjohtaja Rimmanen rimmaa keskustelua)
Reinikainen:    Kysymys on hänen luotettavuudestaan yleensä näiden verotarkastuskertomusten kohdalla?
Puheenjohtaja: Niin, jaa, jaa. Itse ajattelen sillä tavalla, että nyt on kuultu jo todistajaa siltä osin kuin vaikuttaa asiaan tarpeeksi ja vähän liikaakin, että eiköhän tämä nyt sitten riitä.
Nauhuri sammutetaan.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>