Pos.29.6. Kommenttit/ yhteenveto koko vero/oikeusprosessista sekä aineistosta - testaus/testattavuus

29.6.6.


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Lopullisen tarkastuskertomuksen toi yhtiöömme 13.6.95 Hannu Kuortti yhdessä Huovisen kanssa. Kuortti ja Huovinen olivat hakeneet allekirjoituksen läheteeseen edellisenä päivänä 12.6.95 Uudenmaan lääninverovirastolta Helsingistä/ Kanth:lta jolle myös olivat jättäneet kopion tarkastuskertomuksesta (NTC:n verotus kuului Uudenmaan lääninverovirastolle ja siellä toimistotarkastaja Tuula Kanth:lle. Olimme aiemmin kirjallisesti moittineet menettelyä sekä kysyneet Hämeen lääninverovirastolta lähdeaineistoa tai dokumenttia siitä, että Uudenmaan lääninverovirasto olisi vaatinut heiltä verotarkastukseen virka-apua, tällaista asiakirjaa emme koskaan saaneet). Toimistotarkastaja Tuula Kanth ei ennen 12.6.95 ollut lainkaan tutustunut verotustarkastuksen sisältöön (klikkaa). Tuula Kanth lausuu poliisikuulustelussa: Asiapapereihin kuulusteltava on tutustunut heti 12.6.95 lähtien ja toimistopäällikkö Jari Gyntherin kanssa käydyssä kokouksessa 16.6.1995 asia periaatteessa todettiin päätetyksi, ellei asiassa mitään oleellista uutta ilmenisi.

Pyynnöstämme saimme Tuula Kanthilta aikaa vastineen laatimiseen 29.6.95 saakka. Vastineemme oli lähes 2 sentin paksuinen nippu asiapapereita ja katsoin parhaaksi toimittaa sen itse hänelle - siltä osin kun vastine oli valmis. Vein osan vastineesta Tuula Kanthille 29.06-95, ja sain kuittauksen. Samalla tavatessamme pyysin häneltä lupaa saada toimittaa loput vastineesta seuraavana päivänä (Vastineen teko oli vielä kesken ja sitä tehtiin Helsikiläisessä asianajotoimistossa yhdessä Semi Hämäläisen kanssa). Tuula Kanth suostui siihen, että voimme loput kirjelmästämme toimittaa faksilla (Uudenmaan lääninverovirastolle) seuraavana päivänä 30.6.95. Tapaamisemme yhteydessä 29.06, Tuula Kanth kertoi saaneensa kertomuksen Kuortilta ja toiselta verovirkailijalta 12.6.95 ja ettei ollut ehtinyt tutustua siihen sekä lisäsi, että hän lähtee lomalle perjantaina 30.6.95 Kysyin häneltä, kuinka he ehtivät tutustua kaikkeen aineistoon, kuten aiempiin päätöksiin- ja vastineaineistoon, sekä suorittaa verotuksen niin lyhyessä ajassa. Tähän Tuula Kanth vastasi "jos minä jotain jippoa". Toimistotarkastaja Tuula Kanth soitti perjantaina 30.6.95 puolenpäivän jälkeen noin 13,40-14.00 konttoriimme Hämeenlinnaan ja kysyi vastinettamme. NTC:llä kesätöissä ollut oikeustieteen opiskelija Semi Hämäläinen puhui hänen kanssaan puhelimessa ja kertoi Kanthille toimittaneensa vastineen ennen puolta päivää - faksilla Uudenmaan lääninveroviraston kirjaamoon. Jäimme odotamaan. Verotusoikeus 1992.06 päättyvältä tilikaudelta vanheni samana päivänä (30.06) kun jätimme vastineemme, lisäksi asiasta päätävä virkamies (Tuula kanth) lähti lomalle samana päivänä.

Pos 29.6.1. "Laiton" Verotuspäätös:

NTC sai 02.08.1995 Uudenmaan lääninveroviraston liikevaihtoveron maksuunpanopäätökset jotka oli päivätty 30.6.1995 nrot 95J4249 - 95J2451 sekä 24.7.1995 nrot 95J4258 ja 95J4259. Päätöksien sisällöstä, päätöksistä  ja menettelystä seuraavassa:

Kun heinäkuun ensimmäisten viikkojen aikana ei kuulunut verottajasta mitään, päätin soittaa ja kysyä asian etenemisestä. Olin tietoinen Tuula Kanthin lomalta paluu ajajasta ja ajattelin, että soitan hänelle kun hänen lomansa päättyy. Maanantaina 17.7. (kolmas heinäkuun viikko) klo 13:n jälkeen soitin, todistajan läsnä ollessa Uudenmaan lääninveroviraston kansliaan ja kysyin voinko puhua Tuula Kathin kanssa. Minulle kerrottiin, että hän ei ole palannut lomaltaan vielä, vaan palaa seuraavana päivänä. Kysyin verotuspäätöstä? Kirjaamossa työskentelevä Maila Kortman niminen virkailija lupautui katsomaan, josko päätös löytyisi. Kun päätöstä ei löytynyt tietokoneelta hän totesi: ettei päätöstä ole tehty. Pyysin tarkistamaan uudelleen? Kun aikaa kului puhelinyhteydessä, pyysi Kortman lupaa saada soittaa takaisin otettuaan asiasta tarkemmin selvää. Maila Kortman soitti takaisin 14.00 jälkeen ja kertoi etsineensä päätöstä sekä kysyneensä sitä myös kamreerilta (Petri Huhtinen) joka hänelle oli todennut; että "verotuspäätöstä ei ole tehty, koska kyseessä ”on niin vaikea tapaus”, että he odottavat Tuula Kanthin paluuta lomalta". Toistin kysymyksen "ettei verotuspäätöstä ole tehty". Vastaus oli "ei kun on kuulemma niin vaikea tapaus." Kysyin seuraavaksi apulaiskamreerin nimeä (Petri Huhtinen) kirjoittaakseni senkin muistiin. Lupasin soittaa seuraavana päivänä uudelleen.

Tiistaina 18.7.95 soitin jälleen Uudenmaan lääninverovirastoon ja sain yhteyden Tuula Kanthiin noin klo 14.00 aikaan. Kanth kertoi, että "verotuspäätöstä ei ole tehty." Kysyin kuinka he nyt aikovat toimia ja Tuula Kanthin vastaus oli "jos yrittäisin vaikka iltaisin". Kysyin milloin asiasta saisi kuulla ja soitanko vaikka elokuussa. "Niin" oli vastaus.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>