Pos.29.7. Kommenttit/ yhteenveto koko vero/oikeusprosessista sekä aineistosta - testaus/testattavuus

29.7.1.2


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

Citrylink Oy

Helsingin käräjäoikeudessa on käyty seuraavat todistelut:

CityLink Oy perustamisesta lausuu Kuusisto: Niinimäki:         Mä pyytäisin aivan lyhyesti aluksi kertomaan työhistoriasi 80-luvulla ja sitten miten oli Scandexassa, mitä tehtäviä siellä teit.
Kuusisto:          Herra puheenjohtaja, arvoisat oikeuden jäsenet, syyttäjä. Vuonna 1978 ostin tällaisen pintakäsittelyalan konkurssipesän. Vuokrasin tilat täältä - se oli Helsingissä, Malmilla toimiva yritys ja pyöritin sitä Helsingissä niin kauan kunnes Helsingin kaupunki osti tämän kiinteistön, teki vuoden vuokrasopimuksen ja vuoden jälkeen ilmoitti, että se laitos tai rakennus puretaan. Tilalle oli asemakaavassa merkitty linja-autojen kääntöpaikka.
Niinimäki:         Kauanko tuo yritys toimi, missä vaiheessa sinä luovuit siitä?
Kuusisto:          No siinä vaiheessa sitten - Riihimäen kaupungin kanssa - neuvottelujen jälkeen kaupunki rakensi meille hallin sinne ja siellä alkoi toiminta tuossa 80-luvun alkupuolella, anteeksi 1982. Totesin, että toiminta ei kannata ja myin yrityksen pois 1983 syksyllä. Sen jälkeen olin pintakäsittelylaitoksella työnjohtajana Tampereella, kunnes 1985 syksyllä siirryin Scandexa Oy:n palvelukseen piirimyyntipäällikön ominaisuudessa, alueena Länsi-Suomi ja tässä tehtävässä toimin kasettimyynnissä Länsi-Suomen alueella vuoteen 1989. Loppuvaiheessa toimin jonkin aikaa täällä myöskin tehtaalla tällaisissa tuotannonjohtotehtävissä ja sen jälkeen olin työttömänä, tai tein töitä mitä sain. 1990 ihan loppuvuodesta menin sitten tapamaan Reinikaista, tavallaan ihan vain moikkaamaan kun ei oltu pitkään aikaan nähty ja siinä yhteydessä siten tuli, minä olin vähän saanut hajua siitä, että Scandexa oli lopettanut tämän videokasettivalmistuksen ja se tuli jutuksi siinä yhteydessä sitten ja taisi samalla kertaa olla käymässä siellä myöskin Heikki Metsäpuro ja asiasta keskusteltiin ja neuvotteluja jatkettiin sitten 1991 heti alkuvuodesta ja perustin sitten tämän tai ostin tällaisen pöytälaatikkoyhtiön Citylink Oy:n. Heikki Metsäpuron kanssa käytiin se tuolta Heinolasta ostamassa ja minä olin ainoa osakkeenomistaja. Siitä lähti sitten Citylink käyntiin.

Heikki Metsäpuro todistaa: Puheenjohtaja:  Asianvalvoja Pekka Kemppainen. (Uudenmaan verovirasto Verotarkastusyksikkö 2)
Kemppainen:      Kertoisitteko hieman niistä neuvotteluista, kun te olette ollut täällä Citylinkin perustamisen aikaan Kuusiston apuna, niin kertokaa vähän niitä vaiheita. Miten tää Citylink sai alkunsa?
Metsäpuro:          Se oli, mä oon sen kertonut silloin kaksi vuotta sitten, mutta mää kerron sen tietysti uudestaan. Se oli semmonen tilanne, kun luettiin tota Kauppalehtee ja siellä oli semmonen heinolalainen firma, joka myi näitä valmisyhtiöitä ja tota menin Kuusiston kanssa sinne. Mä en nyt muista, oliks tää joku –91 tai jotain tämmöstä, että se oli jotain syksytalvee tai jotain tämmöstä, mentiin sinne ja tehtiin siellä ne kaupat. Siellä oli valmis yhtiö, että sitten siihen tehtiin niin kuin tota tää hallituksen muutos –systeemi. Ja syy. minkä takia mää olin siinä hallituksessa, olin mää sitten joku varajäsen tai jokin, oli se, että tää myyjä, myyjäpuoli – se oli joku tilitoimisto tai joku vastaava siinä Heinolan kaupungissa – myi näitä firmoja ja hän teki sen hallituksen, niin kuin piti uus hallitus ja Kuusisto kysyi, että voisinks mää tulla sinne hallitukseen, en mää nyt muista, olinks mää varajäsen vai mikä jäsen olin. Mä sanoin, että kyllä mä siks aikaa voin kun hän saa jonkun toisen. Saa sen niin kuin toiminnan alkuun. Ja mä oon Kuusiston kanssa tuntenut 80-luvulta saakka, että hän on kanssa tota Scandexalla myyntipäällikkönä, myyntimiehenä silloin 80-luvun..
Kemppainen:      Oliko teillä yhteisiä suunnitelmia sen Citylinkin toiminnan suhteen?
Metsäpuro:          Ei, niin kuin mä sanoin, niin mä olin ainoastaan tota. Että totta kai kun tommosta toimintaa aloittaa, niin kyllä se Kuusistolle varmaan niin kuin tarkoitus niin kuin, vähän niin kuin elämäntyö.

Kuusiston odotuksista Metsäpuro todistaa: Harju:   Miten te sitten todellakin – te puhuitte jotain siihen suuntaan, että myöhemmin, retkahtiko Kuusisto näiden firmojen lakattua vai sitä ennen? Eli olikos tää Sukabu tai Scandexa –konkurssi ratkaiseva vai joku myöhempi tapahtuma?
Metsäpuro:          Kyllä hänellä varmaan oli siinä kovat odotukset, että oikein ottaa elämäntyö tästä hommasta. Ja sitten kun se huomas, että se ei ookkaan ihan sillain se homma. Että se siinä, kerta taiteilijaluonne, niin ei se paljon sitä tartte. Täytyy muistaa semmonen asia tästä vielä, että, en mä nyt Kuusistoa puolustele, mutta sehän loppui kun seinään se homma muutenkin silloin, kun tuli lama. Sillä meni pankit ja kaikki samassa myllyssä, ei se ole mikään ihme, että tommonen kasettivalmistamo menee.

Harju kysyy Hgin Käräjäoikeudessa Metsäpurolta.

Harju:                  No sitten tuota, onks teidän mielestä, olikos teidän mielestä Citylink ja Kuusisto Reinikaisen tai NTC.n bulvaani?
Metsäpuro:          Ei, kyllä se Citylinkki oli Kuusiston firma.

Matti Paananen kertoo Vesa Kuusiston asemasta: Kemppainen: Kun sanoitte, että Kuusisto hallitsi hyvin sen tehtaan johdon, mutta oliko Kuusisto myös kykenevä yrittäjäksi
Paananen:       Niin minä muistaakseni sanoin, että on yrittäjä, ollut yrittäjä koko ikänsä, niin kyllä hänet tulee mieltää yrittäjäksi.

 

 

 

 

123 • 4 • 5 << Previous Next >>