Pos.26. Uusi ilmianto/tutkintapyyntö

 

26.1.


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Helmikuussa 2001 oli kulunut noin 8 kuukautta H:gin Käräjäoikeuden antamasta tuomiosta. Tuomion äänestyspöytäkirja oli ollut vakava muistutus oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin mahdollisuudesta myös veroprosessin rikosoikeudellisessa käsittelyssä. Äänestyspöytäkirja jonka perustelut oli kirjattu 20 sivun pituiseksi yhteenvedoksi, on pragmaattisuudessaan perusteellinen, verrattuna lautamiesten arvioon, että verotarkastajien todistus on painavampi kuin kaikkien muiden todistajien kertomukset. Asiantuntijatodistaja/kirjanpidon tarkastuksen professori Veijo Riistama on selkeästi todistanut verotarkastajien hypoteesin/simuloimat laskelmat virheellisiksi.

Oli helmikuu 2001 ja NTC:n/Teoston vanha - vuodesta 1999 alkaen Helsingin käräjäoikeudessa odottanut juttu on vielä käsittelemättä. Juttu sisälsi kysymyksen lain ja asetuksen ristiriidasta, sekä pienen magneettinauhaerän Teosto-maksusta. (Asiasta olen kertonut lähemmin positiossa 11. Teosto ja NTC). Minulle soitti asianajaja Pekka Harju. Hän kertoi Teoston olleen häneen yhteydessä ja kysyi, voisimmeko sopia asian Teoston kanssa. Kerroin hänelle, että ei ole mitään erityistä syytä olla sopimatta mikäli asia jää sillänsä eikä asiassa synny jatkossa seuraamuksia. Harju totesi myös, että asianajokulut saattavat nousta merkittäväksi - hän suositteli sopimista. Näin toimittiin ja ymmärsin, että Teosto ei ollut halukas asian puimiseen oikeudessa, tämä oli näkynyt myös siitä, että raastuvanoikeus ei ollut määrännyt käsittelypäivää vaan on asiassa viivytellyt 2-3 vuotta. Olin varma, että asia ei johtunut niinkään Hgin raastuvanoikeudesta vaan nimenomaan Teostosta. Kului muutama kuukausi (huhtikuuhun) kun ulosottomiehet kävelivät työpaikkamme lasiovelle, pysähtyivät - hämmästyivät ikään kuin pelästyivät - että olin paikalla! ja he jatkoivat matkaa. Hetken kuluttua he tulivat takaisin ja kysyivät saavatko he kuulla Marja Reinikaista. Kysyimme missä ominaisuudessa ja saimme vastaukseksi, että sivullisen ominaisuudessa. Ilmoitimme, että näin se ei käy, että asiassa tulee sopia aikataulu ja paikalla on myös oltava Marjan asiamies.

Olimme juuri nauttineet päivällisen ja Marja kantaa astioita terassilta sisälle. On kesäkuun 17 pv sunnuntai illansuu vuonna 2001. Olemme Särkisalossa sijaitsevalla mökillämme. Matias on pyytänyt mökille myös kaverinsa Henkan. Yhdessä he ovat mm. surffailleet matiaksen vesiskootterilla joka oli edellisenä päivänä haettu Perniössä sijaitsevasta suuresta hallista jossa se on ollut talven varastoituna. Skootteri on vedetty maalle ja olimme varustautumassa kotiin lähtöön.

Olin terassin keinutuolissa istumassa päivällisemme jälkeen kun pihaan ajoi auto. En osannut odottaa vieraita. Hetken kuluttua pihaamme asteli 2 miestä sekä nainen jotka kertoivat olevansa poliisista ja kyselivät minua sekä Marjaa. Esittäydyimme ja saimme kehotuksen lähteä heidän mukaansa. Lapset olivat ihmeissään kuten vaimoni sekä minä. Asiasta ei tarvinnut keskustella, saimme luvan pukeutua, pukeutumistamme seurattiin puolen metrin etäisyydellä haukan katsein, Marja oli varsin vaivautunut. Pyysimme lapsia rauhallisuuteen ja selvitimme, että he pärjäävät seuraavaan päivään, että tulemme pian takaisin. Meille ei selvitetty miten lasten asiassa käy. Tuota pikaa olin matkalla poliisiautolla Helsinkiin. Marja jäi mökille, en saanut tietää hänen kohtalostaan.

(Tästä alkoi prosessi joka ei ole vielä päättynyt tätä kirjoittaessani. Nyt on kevättalvi v.2007. Poliisitukinta kesti 5 vuotta ja valmistui 2006. Olemme juuri saaneet haasteen Helsingin raastuvanoikeuteen. Tämän tapauksen aineistosta syntyy kirja Hoviväkeä II)

Minut kuljetettiin Särkisalosta/mökiltämme suoraan Tikkurilan poliisilaitokselle. Saavuttuani minulle kerrottiin, että minua kuullaan seuraavana päivänä. Joudun siksi viettämään yön poliisiaseman putkassa. Poliisilaitokselle minua kuultiin ensiksi kolmena päivänä, tämän jälkeen minulle haettiin vangitsemismääräys. Tuona aikana Helsingin ulosottovirasto toi minulle ulosottoasiakirjoja kaikesta mihin olin koskenut tai ollut tekemisissä.
Ulosotoista sekä niihin liittyvistä käsittelyratkaisuista päivitän myöhemmin 2008 kirjaani Hoviväkeä I

Edellisestä vuonna 2001 käynnistyneestä prosessista olen aloittanut kirjan koostamisen nimellä Hoviväkeä II/ Rikospoliisi tehtailee rikoksia. Ensiksi tarvitsen aineiston ja se syntyy tulevassa/tulevista oikeudenkäynnissä.

Veroprosessissa odotin seuraavaa vaihetta, käsittelyä Hovioikeudessa, josta seuraavassa:

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>