Pos.29.7. Kommenttit/ yhteenveto koko vero/oikeusprosessista sekä aineistosta - testaus/testattavuus

29.7.3.4


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

Pos.3. Mitä todistuksia lausutaan kysyttäessä bulvaanisuhteesta;

Hgin käräjäoikeudessa veroviranomaiset pyrkivät osoittamaan, että Vesa Kuusisto ei olisi yrittäjä vaan bulvaani. Asianvalvoja Kemppainen kysyy Lvi tarkastaja Matti Paanaselta: Kemppainen: Kun sanoitte, että Kuusisto hallitsi hyvin sen tehtaan johdon, mutta oliko Kuusisto myös kykenevä yrittäjäksi
Paananen:       Niin minä muistaakseni sanoin, että on yrittäjä, ollut yrittäjä koko ikänsä, niin kyllä hänet tulee mieltää yrittäjäksi.

Asianvalvoja Pekka Kemppainen ei todellakaan pidä Paanasen/ häntä alemmantasoisen virkamiehen lasusunnosta ja yrittää hieman opastaa: Kemppainen: Olette lääninoikeudessa ollut enemminkin sillä kannalla, että olisi ollut Kuusiston työpaikasta minä olen ymmärtänyt niin, että teidän käsityksen mukaan Kuusisto olisi ollut pikemminkin työntekijä kuin, että yrittäjä ja että hänellä oli melkoisia alkoholi ongelmia.
Asianajaja Harju korjaa:  Paanasen ei varmasti ole sanonut noin kuin te nyt sanotte, lukekaa se kappale älkääkä sanoko, että hän olisi sanonut tuolla tavalla, hän ei ole verrannut sitä, onko hän yrittäjä vai työntekijä. Hän on sanonut, että hänelle oli tärkeä työpaikka älkää siteeratko väärin, se on harhauttamista

Kemppainen: Ei tässä ole tarkoitus harhauttaa

Helsingin hovioikeudessa todistajana kuullaan myyntipäälikkö Taina Artukkaa:

Harju:               No, oliko mielestäsi Reinikaisen kautta NTC:llä ja sitten Kuusistolla ja Citylinkillä suoraan sanoen jonkinlainen bulvaanisuhde? Vai oliko Citylink itsenäinen yhtiö mielestäsi?
Artukka:           Citylink oli itsenäinen juridinen yhtiö.
Harju:               Entä se toiminta ?  Antoiko se myös sellaisen kuvan, että näin todella oli?
Artukka:           Kyllä pitäisi varmaan silloin määritellä tarkemmin, että mitä tällä asialla tarkoitetaan?
Harju:               Niin, no lähinnä se, että kun näit sitä toimintaa, niin tuliko sinulle siitä mieleen siitä päätellä, että kyseessä olisi joku bulvaanisuhde?
Artukka:           Ei. Siis se ei bulvaanisuhde ollut siinä merkityksessä, miten mä ymmärrän sanan bulvaani. Joka tarkoittaa, että tietoisesti asetetaan joku toimimaan omissa nimissään, niin semmoinen se ei ollut.
Puheenjohtaja: Voidaan kai sanoa niin, että bulvaanisuhde tässä tapauksessa tarkoittaisi sitä, että Kuusisto olisi ollut Reinikaisen välikäsi. Siinä Citylinkissä, omistuksessa? Sitä kai Harju tarkoittaa, eikö niin?
Harju:               No periaatteessa sitä suurin piirtein. Tai vielä tarkemmin, että liikutteliko Reinikainen Kuusiston nyörejä ja CityLinkin nyörejä sitä kautta?
Artukka:           Ei

Hieman myöhemmin syyttäjä palaa vielä asiaan: Syyttäjä:   Olitteko te mukana tai kuulemassa neuvotteluissa, joita Reinikainen ja Kuusisto kävivät keskenään? Esim. hinnoittelusta ja muusta?
Artukka:           Ei.
Syyttäjä:          Puuttuiko Reinikainen CityLinkin toimintaan jollain tavoin?
Artukka:           Sillä lailla kuten aikaisemmin kuvasin, että miten alihankkija ja päämies suhteessa toimintaan puututaan eli neuvotellaan, ohjataan liittyen toimituksiin.

 

123 • 4 • 5 << Previous Next >>